Neurofeedback

Heilzame Hersenfitness

Last van fysieke en/of emotionele klachten of toe aan verbeterde prestaties?

Ben je het zat om iedere keer hetzelfde “bekende” patroon of situatie mee te maken? En lukt het niet om daar uit te stappen? Dan is er een geweldig alternatief en dat is neurofeedback training!

Neurofeedback training is zinvol bij díe klachten waarbij vastgezette oude en belemmerende patronen in de hersenen herstel tegenhouden, zoals: Angststoornissen, Dyslexie, Dwangneurose, Posttraumatisch Stress Syndroom (PTSS), Slaapstoornissen, Fibromyalgie, Burn-out, Borderline, ME/CVS, ADHD, NLD, PDD-NOS, Tourette syndroom, Epilepsie, Migraine, Multiple Sclerose(MS), depressie, verslavingen en andere emotionele klachten.

Bij kinderen zijn goede resultaten behaald met gedrags- en leermoeilijkheden.

Bovendien………….. neurofeedback training is ook voor “gezonde” mensen zinvol!
Verhogen van zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, examenvrees, verbeteren van (top)prestaties in het bedrijfsleven en sport, voor persoonlijke spirituele groei, een verbeterd inzicht in jezelf en jouw eigen functioneren.

Zie voor meer informatie de site van de Neurofeedback Vereniging (NVNF).

Het kost geen moeite

Je hoeft hier geen moeite voor te doen, het is zelfs zo dat hoe meer je je ontspant des te beter en gemakkelijker het gaat. Het is een natuurlijk proces van de hersenen om veranderingen te signaleren, zich aan te passen en te leren. Dit gebeurt altijd! Het kan niet zo zijn dat de hersenen zich niet aanpassen. "It cannot not be" zoals in Amerika over deze manier van werken wordt gezegd. Het gaat als het ware vanzelf, je voelt er niets van. De training is niet inspannend of vervelend. Het hele trainingsprogramma duurt ongeveer 45 minuten. Door meerdere trainingen op deze wijze te doen gaan de hersenen zich vanzelf permanent aanpassen en ontstaat er evenwicht, helderheid van geest en innerlijke kracht. Klachten als eerder genoemd verminderen aanzienlijk, of lossen zelfs op. Tijdens de training kan je naar je eigen video kijken, je kunt kiezen uit diverse filmpjes met muziek of je kiest er voor een eigen dvd of muziek cd mee te nemen.


overzicht

informatie aanvraag