Homeopathie

Klassieke homeopathie

Klassieke Homeopathie is een vorm van geneeskunst waarbij wordt gekeken naar de gehele mens, zijn geest, zijn ziel en zijn lichaam. Bij een ziekte of een psychisch probleem is de harmonie tussen geest, ziel en lichaam verstoord. Met homeopatische middelen en gesprek wordt in de klassieke homeopathie getracht deze harmonie weer te herstellen. In dit opzicht zijn Reiki, bachbloesemtherapie en homeopathie complementair aan elkaar.

De middelen van de homeopaat zijn zodanig verdund dat zij de materie zijn ontstegen en werkzaam worden in de levenskracht van de mens. Met proeven op personen werd dat 150 jaar geleden al wetenschappelijk aangetoond. De levenskracht van de mens is aangesloten op de levenskracht die overal in de kosmos aanwezig is.

Gebruikt een homeopaat een middel om de levenskracht van een mens te prikkelen, een Reiki therapeut fungeert als geleider van de kosmische levenskracht naar de mens. Als de homeopaat moeite heeft met het vaststellen waar precies het probleem van een cliƫnt zit, kan voetreflexologie uitkomst bieden. De voetreflexoloog kan een probleemanalyse maken waardoor homeopatische middelen doelmatiger kunnen worden ingezet.

 

overzicht

informatie aanvraag