Aromatherapie

Gebruik van essentiële aromatische oliën

In de aromatherapie worden aroma's, etherische oliën van planten, gebruikt als therapie, een manier om de gezondheid en het welzijn van iemand te verbeteren. Het toedienen van etherische oliën door massage, in baden, door inademing of verneveling en door packing kan een zeer positieve werking hebben op de gemoedsstemming en kan ook lichamelijke pijn verlichten.

De toepassing van aromatherapie vereist een zorgvuldige keuze en toediening van etherische oliën in een daarvoor geschikt middel. De therapeut die de oliën adviseert is goed op de hoogte van de werking van de oliën en zal samen met u de juiste keuze maken en eventueel verwerken in een medium.

Het is een genot om aromatherapie te ondergaan. Het is niet alleen een plezierige zintuigelijke ervaring, maar ook een natuurlijke manier om een positieve instelling te houden.

Aromatische oliën worden niet ingenomen, maar worden op indirecte wijze in het lichaam opgenomen. Een voorbeeld is Lavendel, de Lavendelolie is pijnstillend, ontsmettend en kalmerend.

overzicht

informatie aanvraag