Stress en Burn-out

Zijn uw energiestromen in balans?

Van hard werken krijgt u normaal geen stress. U krijgt pas stress als u de werklast niet meer kunt overzien. Pas op het moment dat u het gevoel heeft het niet meer in de hand te hebben slaat stress toe. Uiteindelijk draait het om het al dan niet hebben van controle op een situatie (thuis, op het werk, in het verkeer, ...). Het niet kunnen controleren van een situatie veroorzaakt bij vele mensen een stress-gevoel.

Stress is vaak een aanleiding voor onrust, waardoor de balans tussen de energie die u wegbrengt (naar uw werk bijvoorbeeld) meer is dan de energie die u opdoet (via voedsel en herstellende rust). Dit is het begin van een hellend vlak. U raakt meer vermoeid, uw weerstand neemt af en allerlei klachten kunnen zich openbaren. Iets wat begint als een emotioneel probleem ontwikkelt zich tot duidelijke fysieke klachten.

In onze behandelingen kunnen wij verschillende stadia aanpakken zoals:

- Voorkomen van stress
- Ontsnappen aan stress
- Behandeling van klachten ten gevolge van stress
- Behandelen van burn-out

U begrijpt dat de behandeling intensiever zal zijn naar gelang de omvang van de klachten. Vooral bij een burn-out is doorgaans al veel schade aangericht en is vaak een totale omslag nodig. Tijdrovend, intensief maar zeker niet onmogelijk !! In dit soort trajecten werken wij vaak samen met de behandelaar (psycholoog, specialist) van onze cliƫnt.

overzicht

informatie aanvraag