Veel gestelde vragen

U bent niet de enige

Hieronder vragen van diegenen die u voorgingen


1. Moet ik er in geloven?

Je hoeft niet te geloven (het is geen religie en ook geen sekte). Het enige dat nodig is, is dat je open staat voor de werking van deze therapieën. Als je komt met de instelling ‘dat zal wel niets voor mij zijn’, dan krijg je gelijk, het is dan ook niets voor jou. Kom je met de instelling ‘ik zie wel wat het voor mij kan betekenen’ dan zul je niet teleurgesteld worden.

2. Is alles te genezen?
Nee. Jammer dat kunnen wij niet. Wij kunnen (helaas) niet toveren. Verder zijn wij niet degenen die voor de genezing zorgen, dat doet jouw eigen lichaam, met onze steun.
Afhankelijk van de klachten kunnen wij helpen bij gehele of gedeeltelijke genezing of verlichting van de klachten.

3. Er zijn zoveel alternatieve therapieën welke is de beste?
Dat hangt sterk af van de klacht en het type mens dat je bent. Bij The Trail wordt altijd eerst een intake-gesprek gehouden om samen met jou te bepalen welke therapie of combinatie van therapieën voor jou het meest geschikt is.
Als je goed kijkt dan zal blijken dat vele therapieën gebaseerd zijn op eenzelfde principe. Het is als mensen die op verschillende plekken op deze aarde wijzen naar dezelfde maan. De plek is anders, de taal is anders, de leefwijze is anders, maar het is diezelfde maan. Wij kunnen dus niet zomaar zeggen welke therapie de beste is, dat hangt af van jou (jouw taal, jouw leefwijze etc.).

4. Er staan zoveel therapieën op jullie site, waarom niet beter specialiseren?
Dat is nu precies de reden dat The Trail is opgericht. Wij hebben een aantal specialisten verzameld onder één dak. Voorwaarde voor deelname aan The Trail is dat je bewezen een specialist bent op jouw vakgebied. De meeste therapeuten die zijn verenigd in The Trail zijn thuis in meerdere vakgebieden. De oprichtster van The Trail, Jeroentje de Jong, kent van iedere therapeut zijn of haar sterke punten, zij is dan ook degene die de intake-gesprekken voert en therapieën adviseert.

5. Zijn jullie ook van die zwevende type’s?
Wij lopen over dezelfde grond als iedereen en wij hebben nog steeds geen boekenkasten zonder planken. Wij hebben de kracht van onze therapieën al veel vaker ervaren. Een wetenschappelijke verklaring hebben wij echter niet paraat. Maar … weet jij waarom het licht aangaat als je de schakelaar omzet, of weet jij hoe de boordcomputer in de auto werkt? - als het maar werkt !! Wij zien, zonder dat wij daar een verklaring voor hebben, dagelijks de bewijzen dat onze therapieën werken. Zijn wij dan zwevers ? (tip: probeer bij koude voeten eens geitenwollen sokken …)

6. Ik heb al zoveel geprobeerd, zal dit wel helpen?
Dat zou best wel eens kunnen. Zoals eerder aangegeven kunnen wij niet alles genezen, maar als je zelf klaar bent voor een nieuw pad, geef het dan een kans. Maak een afspraak voor een intake-gesprek en oordeel zelf of dit misschien jouw nieuwe kans is.

7. Werkt The Trail wel samen met mijn eigen arts?
Zeker!! wij zijn geen pioniers die het wel even op eigen houtje gaan proberen. Als wij bepaalde medische problemen onderkennen dan zullen wij altijd adviseren om de eigen arts te raadplegen. Indien je dit advies negeert kunnen wij besluiten om de behandeling (tijdelijk) te staken.

8. Ik loop al bij de specialist, kan dit er wel bij?
Het is ons bij verschillende keren voorgekomen dat na onze behandeling de specialist zijn eigen behandeling heeft aangepast. Daarom is het raadzaam dat uw specialist afweet van uw behandeling bij The Trail. Indien de specialist daarom vraagt kunnen wij altijd met hem contact opnemen om onze behandeling met hem af te stemmen.
Wij hebben al een aantal malen kinderartsen, neurologen en fysiotherapeuten versteld doen staan.

9. Kan ik dat zelf ook?
Er zijn methoden waarmee je jezelf kunt genezen. Als voorbeeld noemen wij Reiki. Op deze site staan cursussen Reiki aangegeven, lees daar eens verder. Wij adviseren wel om eerst zelf eens een Reiki-behandeling te ondergaan om uit te vinden of het wel iets voor jou is.

10. Hoe verhouden dit soort praktijken zich met mijn geloof?
Dat kunnen wij vanaf deze plaats niet beoordelen, dat is jouw eigen gevoel. Het is wel goed om te weten dat veel therapieën en theorieën zich hebben ontwikkeld in de mystieke sfeer, dezelfde sfeer waarin religie haar thuis vindt. Reiki bijvoorbeeld is ontwikkeld vanuit het Christelijk geloof. Zoals al eerder gezegd, verkondigen wij geen religie en zijn wij geen lid van een of andere sekte. Wij maken gebruik van de krachten die aan iedereen gegeven zijn (door God?, Budha?, Allah?, of de Kosmos?). `wij hebben ze alleen sterker ontwikkeld dan de meeste andere mensen. Dat is voor ons een gift, wie of wat ons dat ook gegeven heeft. Wij werken met die gift en verkondigen geen theorieën. Wederzijds respect voor elkaars opvattingen past ons inziens in ieder denkbeeld.

 

overzicht

Meer vragen