Nieuwetijds kinderen

... dragen de nieuwe tijd al met zich mee

Nieuwetijds kinderen (soms ook 'Indigo kinderen' genoemd) je hoort het steeds vaker, het lijkt een modekreet maar... er is wel degelijk iets nieuws aan deze kinderen.

Zoals we allemaal merken worden kinderen steeds vroeger wijs. Het lijkt wel of kinderen steeds meer geboren worden met 'voorkennis' (zie voor meer informatie hierover de theorie van Rupert Shelldrake). De nieuwetijds kinderen doen daar nog een schepje bovenop. Ze leven veel meer op gevoel dan op verstand, en zijn in heel andere dingen geïnteresseerd dan in prestaties (zoals bijvoorbeeld op school). Deze kinderen hebben een hoge graad van gevoeligheid. Zij leven met andere normen en waarden dan anderen. Hierdoor ontstaat onbegrip. Het is alsof je in het plat Limburgs tegen een Hollander staat te praten, hij weet ongeveer waar je het over hebt - maar echt begrijpen is er niet bij.

De nieuwetijds kinderen weten hun missie in dit leven. Ze weten waarom ze op de aarde gekomen zijn en ze zijn er trots op! Wij zijn vaak op zoek naar wat we willen zijn, doen en hebben. Zij weten precies wat ze willen, doen en hebben en vragen zich af waarom wij dit niet weten. Zij als kind weten het wel en wij als volwassenen weten het niet. Ze worden geboren met een gevoel van trots en zijn heel blij met zichzelf en deze wereld.

De huidige generatie snapt niets van de (Indigo) baby's en kinderen met een 'eigen' wil die niet te veranderen is en bovendien als levensgenieter door het leven wil gaan. Indigo snapt er niets van dat wij zo moeilijk doet, hen niet begrijpt, zo langzaam denkt, ongevoelig is voor hun eisen en wensen, zo ingewikkeld doet over gevoelens en hun in het ons bekende vakje probeert te duwen. (lees meer op de autisme site).

De omgang met deze kinderen is niet moeilijk maar vraagt wel begrip. Het oplossen van hun kwaaltjes vraagt doorgaans niet om de reguliere geneeskunde maar, een alternatieve aanpak, gecombineerd met veel begrip van de ouders.

Terug naar de pagina kinderen.